måndag 26 november 2007

Cheesecake med tre sorters lök

Cheesecake med tre sorters lök

8-10 personer*

15 Digestive, råg
50 g smör

Fyllning:
2 gelatinblad
400 g färskost, light vitlök
2 dl crème fraiche

Topping:
3/4 dl finhackad gräslök
1/2 dl finhackad schalottenlök

Gör så här:
Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Rör färskost och crème fraîche till en slät kräm. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av färskostblandningen i kastrullen. Vänd ner gelatinblandningen i resten av färskostblandningen. Fördela smeten i formen och ställ i kylen minst 2 tim. Strö gräslök och schalottenlök över cheesecaken vid servering. Inlagd sill och färskpotatis är gott att servera till.

*Om man serverar den som förrät. På en buffé eller ett julbord räcker det oftast till fler!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar