fredag 9 november 2007

Saffrans-cheescake med pepparkaksbotten

Saffrans-cheesecake med pepparkaksbotten

6-8 personer

Ingredienser:
75 g smör
180 g pepparkakor
4 dl crème fraiche
1/2 dl socker
1 paket saffran
3 ägg
1 msk citronsaft
lite raspat citronskal

Till servering:

florsocker och tinade björnbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant. Ställ det hela kallt en stund i kylen. Vispa ihop crème fraiche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda cheesecaken i ugnen i 20-25 minuter eller tills den stelnat. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade, lättsockrade björnbär eller annan frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar